Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Voor 20:00 besteld morgen in huis

100 dagen retourrecht

Verzekerd verzonden

I.V.M drukte kan het wat langer duren

webshop keurmerk
Home / Kwaliteit porselein

Kwaliteit porselein

Kwaliteit porselein Kwaliteit porselein

In deze blog een korte uiteenzetting en uitleg over enkele servieslijnen van Borden&Zo – Horeca servies.  Zoals in eerdere blogs al is beschreven, is porselein onder andere gemaakt uit klei (clay), runderbot as (bone ash) en veldspaat (feldspar).  De kwaliteit van het porselein hangt sterk af van de hoeveelheid runderbot as in het product. Hoe meer runderbot in het porselein is verwerkt, hoe sterker het product en hoe dunner het kan worden geproduceerd.  Zodra er veel runderbot as in het porselein zit betekent dit dat het porselein zeer sterk is, maar ook zeer dun en licht van gewicht. Ook de prijs zal omhoog gaan, aangezien runderbot prijzig is.

Hieronder enkele servieslijnen, in volgorde van meest hoogwaardige kwaliteit tot het hotelporselein van dikkere kwaliteit:

1. St. James: het neusje van de zalm qua porselein. De beste kwaliteit met maarliefst 40% runderbot as. Deze servieslijn is zeer sterk en fraai van kleur. Net even van wit af (off white), waardoor het een klassieke en stijlvolle uitstraling heeft.

2. Q Fine China en Q Authentic : Hoogwaardig porselein met 22% runderbot as. Hoge kwaliteit, verkrijgbaar in kleur (Q Authentic) of in het wit (Q Fine China). Dit is de iets goedkopere lijn afgeleid van het St. James porselein. Het komt tevens uit dezelfde fabriek en is zeker onderling te combineren met het St. James servies. Zowel qua stijl als kleur.

3. Academy: Een kwaliteitslijn met porselein waarin zo’n 12 % runderbot as in is verwerkt. Dit maakt het servies zeer licht. Op de ronde borden uit deze lijn zit dan ook een chipgarantie!

4. Porcelite: hotelporselein, maar zonder aluminiumgruis. Vrij dik en zwaar porselein. Zowel in
kleur verkrijgbaar als in het wit. De gekleurde lijnen zijn de Seasons lijnen (Magma, Wheat, Oatmeal, Sea Spray, Stone en Graphite).  Op de ronde platte coupe borden en de ovale borden zit 5 jaar chipgarantie!

5. Simply : dit is de budget lijn. Er zit geen runderbot as verwerkt in dit porselein, wel aluminiumgruis en klei. De kleur wijkt iets af van het duurdere porselein, iets grauwer van kleur. Het porselein is vrij dik en zwaar. Echt hotelporselein, vaak gebruikt in catering of kantines. Absoluut sterker dan aardewerk en zeker aan te raden.

Dan nog één handige tip: pas op met het stapelen van kommen en conische kommen van porselein.  Porselein kan uitzetten bij hitte (denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser) en koelt daarna af. Indien de kommen zijn gestapeld, kan het zijn dat de kommetjes vacuüm zuigen en daardoor breken.

Meer vragen over de kwaliteit van een bepaalde lijn? Contacteer ons!

This entry was posted in MaterialenProduct informatie and tagged porseleinChipgarantiehoreca servieskwaliteitrunderbotaluminiumgruishotelporselein on May 27, 2016 by Koen Aarsman.

    03-05-2018 11:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2021 Borden&Zo - Horeca servies All rights reserved

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW