Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW
î—Š

Voor 20:00 besteld morgen in huis

î—Š

100 dagen retourrecht

î—Š

Verzekerd verzonden tegen schade

î—Š

Groot assortiment met lage prijzen

webshop keurmerk
Home / Hufterproof servies

Hufterproof servies

Hufterproof servies Hufterproof servies

Er wordt in de horeca wereld veel gesproken over hufterproof servies, elke horeca ondernemer wil het liefst sterk horeca servies. Wat is nu precies hufterproof? Officieel betekent dit ‘bestand tegen vandalisme’, dat geeft al enigszins aan hoe we hufterproof bedoelen in de horeca wereld.  Servies dient goed bestand te zijn tegen drukke tijden in de horeca. Hufterproof wordt ook wel horecaproof servies genoemd. Het horeca personeel is uiteraard niet altijd even voorzichtig met de borden, met name omdat hiervoor geen tijd is en er snel gehandeld dient te worden. Dit kan ten koste gaan van het servies. Het is dus van belang om goed en sterk servies te hebben.

Één van de grootste ergernissen van een horeca ondernemer of chef kok is natuurlijk dat het servies gaat chippen.  Chippen is het afschilferen van servies. Indien er een chip in het bord of schaaltje zit, is het item niet meer te gebruiken. Uiteraard ten eerste omdat men zo geen borden kan serveren, maar ten tweede vanwege de hygiëne. Indien een aardewerk bord is gechipt, is de glazuurlaag van het bord beschadigd en blijft er ruw aardewerk over. De glazuurlaag is er als het ware afgeschilferd. Hierin kunnen etensresten blijven zitten. Niet erg hygiënisch.

Hoe voorkom je chippen? Ga voor zover mogelijk voorzichtig met het servies om en instrueer het personeel. Nog een tip: porselein servies zal minder snel chippen dan aardewerk servies. Wij zullen dan ook altijd porselein servies aanraden voor (drukke) horeca gelegenheden. Uiteraard is de veilige weg om een servieslijn uit te zoeken waar chipgarantie op zit, deze lijnen zullen minder snel chippen en mocht het toch gebeuren wordt het item vervangen door een nieuw exemplaar.

De prijzen van porselein servies liggen hoger dan die van aardewerk aangezien porselein een hogere kwaliteit heeft. Een flinke investering, maar uiteindelijk zal het servies minder vaak vervangen hoeven te worden, waardoor porselein kopen voordeliger is dan het goedkopere aardewerk. De prijzen van het witte horeca porselein liggen iets lager dan de prijzen van het gekleurde porselein. Gekleurd porselein maken is namelijk een erg duur productieproces, dit is terug te zien in de verkoopprijzen. Uiteraard wel zeer speciaal, er komen steeds meer gekleurde porselein servies lijnen uit. Bekijk bijvoorbeeld de Seasons by Porcelite lijn (met 5 jaar chipgarantie op de ronde borden) in verschillende kleurstellingen, onder andere MagmaSea SprayGraphite en meer! Deze servieslijnen zijn zeker hufterproof, net als bijvoorbeeld Perimeter van Villeroy en Boch en St. James.

This entry was posted in Professional and tagged horeca porseleinhufterproofhoreca servieshorecaproof on April 1, 2016by Petra Kuik.

    03-05-2018 11:14     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 JP -  16-07-2018

Waardoor is het ene porselein servies sterker dan het andere? Zit dit in de kwaliteit van gietporselein, stook temperatuur oid?

© 2024 Borden&Zo - Horeca servies All rights reserved

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW