Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Voor 20:00 besteld morgen in huis

100 dagen retourrecht

Verzekerd verzonden

I.V.M drukte kan het wat langer duren

webshop keurmerk
Home / Marmeren plaat

Marmeren plaat

Marmeren plaat

Wat kun je nou precies met een marmeren plaat? Is allereerst leuk ter decoratie, je kunt er vanalles op zetten zoals theelichthouders of andere home&deco items. Ook zijn ze erg handig in vitrine’s, bijvoorbeeld om taartjes, macarons, vlees of andere producten op ten toon te stellen. Het voordeel van de marmeren plaat is dat zodra deze in de vriezer of koeling wordt gelegd de plaat ook zeer koel blijft, en hierdoor ook de producten extra koel houdt.


Daarnaast wordt een marmeren plateau veel gebruikt in de keuken. Je ziet een dergelijke plaat vaak verschijnen bij vloggers en bloggers, het staat namelijk erg mooi in de keuken en is ook functioneel. Ideaal bijvoorbeeld voor het uitrollen van deeg, marsepein of fondant. De plaat voert de warmte snel af waardoor je deeg langer koel blijft.

Marmer is zwaar en ook poreus. Gebruik de plaat dus niet in de oven. Indien je brood wilt bakken of pizza’s neem dan een plaat van graniet, deze is harden en minder poreus. De plaat kan wel in de vriezer, dit is geen probleem.

Temperen van chocolade 

In de patisserie wordt deze plaat voornamelijk veel gebruikt, denk hierbij voornamelijk aan het temperen van chocolade. Wat is precies temperen? Als je normaliter chocolade smelt en vervolgens weer laat afkoelen wordt het nooit echt mooi glanzend hard en knapperig. Hiervoor moet je chocolade op een bepaalde manier behandelen. Even kort uitgelegd doe je dit als volgt, met behulp van een marmeren plaat (tableren):
1. De chocolade au-bain-marie smelten  (45 graden)
2. Vervolgens giet je 2/3 van de gesmolten chocolade op een marmeren plaat, hou deze chocolade in beweging met een paletmes en schraper, tot dat de chocolade is afgekoeld tot 27 graden (voor het kristalliseren). De marmeren plaat is koel, vandaar dat dit gebeurd.
3. Doe de chocolade weer terug in de kom met de overige 1/3 chocolade en roer alles door. Omdat het nu gemengd wordt zal de complete chocolademassa weer opwarmen tot ongeveer 31 graden.
4. Roer het geheel goed door, zodat er een homogene verdeling van de kristallen plaatsvindt. Nu kun je de chocolade verwerken.


 

Het materiaal marmer

Marmer bestaat uit calciumcarbonaat en is gemetamorfoseerd kalksteen. Er zijn vele soorten marmer met dichtheden tussen de 2500 en 2800 kg/m3.  Marmer wordt veel gebruikt in de beeldhouwkunst, maar is ook zeer geschikt als bouwmateriaal. Marmer is er in verschillende kleur tinten, varierend van grijs tot wit of roze. Het woord "marmer" komt van het Griekse woord "marmaros" ("μαρμαρος") dat "glanzende steen" betekent. Bron: WikipediaOp zoek naar een stevige marmeren plaat die geschikt is voor bovenstaand gebruik? Bekijk onze marmeren plaat van Cosy&Trendy.

    19-03-2019 10:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2021 Borden&Zo - Horeca servies All rights reserved

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW