Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Voor 20:00 besteld morgen in huis

100 dagen retourrecht

Verzekerd verzonden

I.V.M drukte kan het wat langer duren

webshop keurmerk
Home / Omzetgroei horeca

Omzetgroei horeca

Omzetgroei horeca Omzetgroei horeca

De horeca heeft een moeilijke tijd achter de rug, met name enkele jaren geleden nadat de crisis begon.  Maar de omzet van de horeca groeit de laatste 3 jaren weer! In 2014 en 2015 is de omzet van de horeca flink gegroeid, namelijk met ca. 4%. De grootste toename van de omzet vond plaats bij restaurants en hotels, de eerste drie kwartalen van 2015 groeide hun omzet soms wel met 6%.

De verwachte omzetgroei  van de horeca in 2016 is ongeveer 2%.  De voornaamste redenen hiervoor zijn dat de Nederlandse consumenten meer buiten de deur gaan besteden (economisch herstel) en de toestroom van toeristen naar Nederland groeit.  Dit zal ook leiden tot minder faillissementen in de horeca. Hier heeft de ING onderzoek naar gedaan en een rapport over geschreven. Ook de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) denkt dat het mondjesmaat de goede kant op gaat met de horeca. Er is nog steeds sprake van een groeimarkt, consumenten eten vaker buitenshuis, op meerdere momenten van de dag en gaan vaker weekendjes weg.

Omzet groei horeca

Er is wel een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende soorten horeca gelegenheden: de omzet van de hotels en restaurants groeit, maar de omzet van de cafés daalt. Er zijn tegenwoordig minder cafés, maar het aantal restaurants neemt flink toe. De restaurants naderen inmiddels weer het omzetniveau van voor de crisis.

Wat zeer belangrijk is volgens de ING Sectormanager Horeca Jan van der Doelen is om zeer onderscheidend te zijn, aangezien het aantal hotels en restaurants flink stijgt. Een goede tip! Volgens cijfers van het CBS waren er 12.495 restaurantvestigingen in 2011 en in 2014 maarliefst 14.330. Je kunt je als horeca gelegenheid onderscheiden in verschillende vlakken, zoals bijvoorbeeld de inrichting van het pand, het eten, de prijs en uiteraard ook  met speciaal servies! Neem hiervoor een kijkje in onze webshop.

This entry was posted in Professional and tagged omzetgroei horecagroei horeca 2016toestroom toeristenstijging aantal restaurants on April 11, 2016 by Petra Kuik.

    03-05-2018 11:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2021 Borden&Zo - Horeca servies All rights reserved

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW